Två tjejer uttagna till landskamp!

Den 6 och 8 september spelar svenska landslagstruppen för flickor -04 sin första landskamp i Stavanger, Norge. I den truppen finns inte mindre än två tjejer från Dalsland uttagna!

Det är Svea Rehnberg från IF Viken och Alice Andersson från Eds FF.

Vi önskar dem lycka till och kör nu så det ryker tjejer :-)

Distriktsförbundskaptener flickor och pojkar 05

Nu söker vi DFK till våra distriktstrupper flickor och pojkar -05.

* I den viktiga rollen som DFK försöker vi hjälpa våra unga spelare att utvecklas till ännu bättre fotbollsspelare men också älska sporten fotboll.

* Detta ställer stora krav på oss som ledare och vi vill därför att man har en samsyn kring våra unga talalnger och detta genom att bl a minst ha SvFF:s Tränarutbildning B ungdom.

* Rollen som DFK ger dig oerhört mycket tillbaka och du hamnar i ett gott gäng där vi diskuterar fäotbollsutvecklin och våra unga spelare.

* Engagemanget är över en 3-års period där man jobbar med hela årskullar med inslag av tillfällen för matcher och läger.

Sista anmälningsdag 15 september 2019.

Anmälan gör du här

IFK Åmål segrare i Dalslands Sparbanks Cup (DM)

IFK Åmål stod som segrare i tisdagens DM-final för herrar seniorer mot IF Viken. Slutresultatet blev 2-1. Målskyttar för IFK Åmål var Oskar Wahl och Alexander Hagelberg. Målskytt för IF Viken var Jacob Ljung. Vi gratulerar IFK Åmål till vinsten som därmed representerar Dalslands FF i Svenska Cupen 2020.

Övergångar på hösten

Här kan du läsa om 1 september-regeln och vad som gäller vid övergång på hösten.

Dalslands Sparbanks Cup Damer Final

Under måndagskvällen spelades en spännande och välspelad DM Final damer där Åsebro/Brålanda stod som segrare mot IF Viken. Slutresultatet blev 3-1 till Åsebro/Brålanda.Nytt publikrekord blev det också för året med 175 personer.

I halvlek lottades hemmaplan för Dalslands Sparbanks Cup Final herrar seniorer.
Lottningen genomfördes av DFF: s TK Nils Gösta Olsson och Maria Pettersson Lans, lotten med hemmaplan drogs av en Åsebro IF supporter inför fulla läktare, IFK Åmål blev hemmalag och möter då IF Viken. Finalen kommer att spelas under augusti månad.

Spelare till Landslagssamling

Två tjejer från Dalsland är uttagna till landslagsläger för flickor 04⚽️
Alice Andersson från Eds FF och Svea Rehnberg från IF Viken. Vi grattulerar tjejerna som kommer vara på läger 5-8/8 på Bosön tillsammans med förbundskaptenerna Pär Lagerström och Pia Sundhage.

Mer information

Grönt Kort/Fair Play/Min Fotboll

Viktig Info

Schysst spel med Grönt kort – start i augusti

Till höstsäsongen 2019 inför fotbollssverige Grönt Kort. Grönt Kort för Fair Play är ett samarbete mellan Dalslands Fotbollsförbund, SvFF och Folksam för att lyfta fram alla goda föredömen inom barn- och ungdomsfotbollen. Kortet delas ut till de spelare, en i vardera lag, som under matchen gjort något lite extra för sina med- eller motspelare. Ex. peppat medspelare, sparkat ut bollen om någon legat skadad, accepterat domslut utan att klaga eller andra schyssta handlingar. Spelaren kan sedan registrerar sitt kort i appen Min Fotboll för att stolt visa upp sitt Fair Play-pris.

Lagledare i respektive lag delar ut kortet till en spelare i det andra laget efter matchen. Korten ska delas ut efter alla matcher 5 mot 5, 7 mot 7 och 9 mot 9.

Korten är på väg att distribueras direkt hem till lagledarna (kontaktperson i Fogis) i er förening. Extra kort kommer framöver att finnas hos oss på distrikten.

För mer info – se svenskfotboll.se/grontkort

Stiftelsen Gunnar Nordahls Minnesfond

Ansökan om stipendium ur minnesfonden ska vara inkommen senast den 13 september.
Sökande, som kan vara enskild person eller förening, ska genom utomordentliga insatser på ett förtjänstfullt sätt ha främjat ungdomsfotbollen i Sverige.

Mera information (PDF-dokument, 191 kB)

Alla Är Olika Olika Är Bra

Alla är olika – olika är bra och ICA vill se en fotbollsarena där alla är lika välkomna.

Svenska Fotbollförbundets initiativ Alla är olika - olika är bra stöder klubbar som aktivt arbetar med inkludering och mångfald inom fotbollsrörelsen.

När du köper ICAs blågula fotbollsvaror under sommaren bidrar du till detta viktiga arbete.

Ansök om bidrag för era insatser idag!
http://allaolika.se/

VM läger för tjejer 14-16 år

16-17 JUNI

VM-LÄGER 2019

Läger för tjejer 14-16 år

Även i år bjuder vi in till läger för alla tjejer födda 03-05. Temat kommer att vara sommarens VM i Frankrike. Träningarna kommer att ha speciella teman med mycket fokus på matcher och spel. Vi kommer även ha ett speciellt spår kring målvakterna och deras roll. Anmälan sker via till Dalslands FF:s kansli på dalslandsff@telia.com, 0530-10181

Priset för VM-lägret är 350 kr vilket inkluderar lunch, frukt och unik t-shirt. Dessutom har vi utbildade instruktörer på plats som ska göra detta läger till ett bra utbildningstillfälle för våra unga spelare. VÄLKOMNA!!
Betalning görs på:
bg 246-6795 eller swisch 123 452 15 89

Tider sön 16/6 samma tider mån 17/6
Träning 10.30
Lunch 12.30
Träning 13.30
Slut 15.00

Fortsatt satsning på unga målvakter

Målvaktsskola 25 maj i ED, Bergslätts IP kl 10.00-12.00

Dalslands FF bjuder in till utbildning i att pröva på hur man kan träna för att utvecklas som målvakt. Vi kommer att träffas vid fyra planerade träffar tillsammans med Målvaktstränare Stefan Hansson, Strömstad.

Vi kommer att bygga vidare på det arbete som påbörjades under 2015 och nu alltså hållit på några år. Målsättningen är att skapa ett intresse för de tjejer och killar som tycker det är intressant att vara målvakt och även ge ledare i distriktet en möjlighet att se hur man på ett enkelt sätt kan jobba med målvaktsträning i sin ordinarie träning.

Anmälan till Dalslands Fotbollsförbund; dalslandsff@telia.com, 0530-10181

DM damer och herrar seniorer

Dalslands FF: s tävlingskommitté kommer att genomföra lottningen av dm herrar och damer seniorer den 23 april.

Startläger Pojkar 05

Härmed inbjuds Du, kille som är född 2005 och som är intresserad, ambitiös och motiverad till att delta i distriktstrupp i Dalsland. Det är också en utbildningsresa vi gör för att skapa så bra utbildningsmöjligheter som möjligt för våra spelare i distriktet.

Plats: Konstgräset, Mellerud

Datum: Söndag 28 april 2019

Hålltider:

10.00  Samling, anmälan och ombyte

10.15  Träning/matcher

12.00  Avslutning

Utrustning: Träningskläder för1 pass på konstgräs, benskydd, vattenflaska,

1 st 4:ans fotboll samt duschtvål handduk.

Kostnad: 200:- per deltagare. Avgiften faktureras föreningen.

Anmälan är bindande och skall göras via din förening samt vara oss tillhanda senast 24/4. Kontrollera även vilken policy som din förening har angående avgifter vid samlingar med Dalslands FF.

Anmälan sker via tel 0530-10181 eller dalslandsff@telia.com.

Även du som ledare/förälder är välkommen att delta under träningen. Vi kommer att informera om vilka utbildningar som är på gång och även ge praktiska råd.

Anmälan till DFF enligt ovan.

Startläger flickor 05

Härmed inbjuds Du, flicka som är född 2005 och som är intresserad, ambitiös och motiverad till att delta i distriktstrupp i Dalsland. Det är också en utbildningsresa vi gör för att skapa så bra utbildningsmöjligheter som möjligt för våra spelare i distriktet.

Plats: Konstgräset, Mellerud

Datum: Söndag 28 april 2019

Hålltider:

14.00  Samling, anmälan och ombyte

14.15  Träning/matcher

16.00  Avslutning

Utrustning: Träningskläder för1 pass på konstgräs, benskydd, vattenflaska,

1 st 4:ans fotboll samt duschtvål och handduk.

Kostnad: 200:- per deltagare. Avgiften faktureras föreningen.

Anmälan är bindande och skall göras via din förening samt vara oss tillhanda senast 24/4. Kontrollera även vilken policy som din förening har angående avgifter vid samlingar med Dalslands FF. Anmälan sker via tel 0530-10181 eller dalslandsff@telia.com.

Även du som ledare/förälder är välkommen att delta under träningen. Vi kommer att informera om vilka utbildningar som är på gång och även ge praktiska råd.

Anmälan till DFF enligt ovan.

Min Fotboll - dela upplevelsen

Nu lanseras svensk fotbolls nya app: Min Fotboll. Den sociala appen för Sveriges alla bredd-, barn-, och ungdomslag. SvFF och distrikten står bakom den helt fotbollsanpassade, digitala tjänsten där syftet är att skapa mer engagemang och uppmärksamhet kring bredd-, barn-, och ungdomsmatcher.

Med hjälp av appen kan spelare, ledare och publik dela filmklipp, bilder, referat, resultatrapporter och livesändningar för att dela med intresserade följare. På så sätt kan alla som stöttar ett lag ta del av det som händer kring lagets matcher oavsett vart i landet de befinner sig.

Appen och tillhörande webbsida följer GDPR och Riksidrottsförbundets uppförandekod för personuppgifter. Den innehåller också nya innovativa funktioner för att ge spelare, ledare och föräldrar till unga spelare kontroll över vilken information som publiceras utöver den basinformation som krävs för tävlingens genomförande.

Tillsammans kan vi skapa en härlig bevakning av alla bredd-, barn och ungdomsmatcher i Sverige. Visste du att det spelar över 1000 fotbollsmatcher i snitt om dagen i vårt land? Kom igång med Min Fotboll idag, dela matchen- dela upplevelsen.

Appen finns för nedladdning i App Store och Google Play.

Läs mer på svenskfotboll.se/minfotboll.

MÅLVAKTSSKOLA 24 mars kl 11.00-13.00

Dalslands FF bjuder in till utbildning i att pröva på hur man kan träna för att utvecklas som målvakt. Målvaktsskolan erbjuder vi tillsammans med Målvaktstränare Stefan Hansson, Strömstad.

Vi kommer att bygga vidare på det arbete som påbörjades under 2015 och nu alltså hållit på några år. Målsättningen är att skapa ett intresse för de tjejer och killar som tycker det är intressant att vara målvakt och även ge ledare i distriktet en möjlighet att se hur man på ett enkelt sätt kan jobba med målvaktsträning i sin ordinarie träning.

Söndag 24 mars kl 11.00-13.00

Plats Bollhallen Bäckefors

Anmälan sker via din förening till Dalslands FF:s kansli 0530-10181 dalslandsff@telia.com

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter