Anmälan barn & Ungdomsserier 2020

Så var det då dags att anmäla sig till 2020 års barn & ungdoms serier Se till att denna info kommer ut till berörda ledare nya som gamla i er förening, alla kategorier ligger nu klara att anmäla i när ni valt att byta år till 2020.
Det är bifogat info om anmälan till DFF serier från 3 mot 3  upp till pojk & flick Div 4

Vi spelar enligt de Nya nationella Spelformerna som SvFF beslutat.

Från 15 år och äldre är det precis som i fjol gemensamma serier som gäller ihop med Bohusläns Fotbollförbund , där administerar DFF flickserier och BFF pojk serier
Ni lägger in kontakt person i samband med anmälan

Vi har i år lagt med en klickbar länk till en manual som Skånes fotbollförbund gjort utifall ni har glömt anmälningsförfarandet

Anmälan barn & Ungdomsserier 2020

Anmälan gemensamma ungdomsserier 2020

DFF-BFF Ungdomserier 2020

Tränarutbildning B Ungdom

Dalslands FF inbjuder till utbildning B Ungdom

Plats: Karlbergsskolan, Bollhallen Tid: 18-19/1 och 8-9/2 kl 08.30 - 16.30

Grundkrav: Genomgången Tränarutbildning C eller hela Bas 1.

Kursmaterial ingår Fika/lunch ingår Kläder för praktik medtages Anteckningsmaterial medtages Kostnad: 4000kr Medel kan sökas från Idrottslyftet. Kontakta DFF:s kansli för information. 0530-10181, dalslandsff@telia.com

Svenska Fotbollsförbundets Tränarutbildning B Ungdom vänder sig till tränare för ungdomar i åldern 13-19 år. Materialet är en fortsättning Tränarutbildning C inom SvFF:s utbildningsprogram. Utbildningen består av 4 kursdagar á åtta timmar. Mellan kursdagarna görs ett antal webbuppgifter.

Träningen inom ungdomsfotbollen ska precis som inom barnfotbollen utgå från spelet. Alla fotbollsaktioner bygger på samverkan mellan spelarens tekniska, fysiska och psykologiska färdigheter samt spelförståelse. I tränarutbildning B Ungdom visar vi hur dessa kvaliteter kan integreras i olika former av spelträning men också hur färdigheterna ska tränas isolerat.

Klicka här för anmälan: Anmälan

Sista anmälningsdag 2020-01-10

Kvalmatch Cup kommunal

Lördag 7/12 klockan 15.00 spelar våra flickor -03 kvalmatch i Cup kommunal mot Västergötlands FF på Långevi i Bengtsfors med start kl 15.00.

Cup kommunal är en riksomfattande turnering för distriktens flickor födda -03 som genom grupp- och kvalspel kan spela final under Utvecklingslägret 2020 i Halmstad.

Målvaktsskola avslutning 2019

MÅLVAKTSSKOLA - Inställd

På grund av för få anmälningar får vi ställa in den här gången.

23 NOVEMBER 2019

Bollhallen Åmål kl 10.00 - 12.00

Fortsatt satsning på målvaktsträning 6-12år

Dalslands FF bjuder in till utbildning i att pröva på hur man kan träna för att utvecklas som målvakt. Detta är den avslutande träffen för i årtillsammans med Målvaktstränare Stefan Hansson, Strömstad.

Kansliet på utbildning

Kanlipersonalen är på utbildning tisdag 5 november och onsdag 6 november. Vi är åter på plats torsdag 7 november.

Distriktsungdomsturnering i Munkfors

Kommande helg spelar våra tjejer och killar födda -03 Distriktsungdomsturnering i Munkfors där de möter Bohuslän och Värmland. Tider framgår av bilden.

Tjänsten som kanslichef ledig i Bohuslän

Distrikts/kanslichefen leder och organiserar det dagliga arbetet. Bousläns kansli består av fyra medarbetare (3,0 tjänst)med ansvar för bl.a. Förbunds-, Förenings- och Fotbollsutvecklingen inom länet. En viktig arbetsuppgift för den som leder distriktets verksamhet är att implementera Svenska Fotbollförbundets och BFF:s verksamhetsplan ochstrategiarbete för de kommande åren. Eftersom vi verkar i ett relativt litet distrikt så är arbetet operativt. Uppsökandeverksamhet ute hos föreningarna och ett nära samarbete med kommittéernas förtroendevalda är viktigt.Tjänsten är direkt underställd styrelsen och har oreglerad arbetstid med en del helg- och kvällsarbete.

Tjänsten som kanslichef ledig i Bohuslän (PDF-dokument, 644 kB)

Nu har Dalslands Fotbollförbund delat ut bollar!

Nu har Dalslands fotbollförbund delat ut bollar till alla förskoleklasser i Dalsland, drygt 60 bollar blev utdelade, vi hoppas på att barnen nu får möjlighet att spela fotboll och ha kul på sina raster.

Rådgivande Fotbollsting 2019

Dalslands Fotbollförbunds styrelse & Tävlingskommitté vill tacka er föreningar som deltog på tisdagens Rådgivande Fotbollsting 2019.

Många bra diskussioner och mycket fotbollsprat, precis det vi behöver och som efterfrågats
Kan bara citera en deltagare som sa detta på slutet:
´´ jag tycker synd om de som inte är här´´

Anteckningar som fördes kommer sändas ut senast måndag 4/11-19.

Kansliet Stängt

Kansliet Stängt idag efter 12.00 pga föreningsbesök

Anmälan Tränarutbildning C

Tränarutbildning C vänder sig till tränare för barn upp till och med 12 år men är också en obligatorisk instegsutbildning för alla som vill gå vidare inom Svenska Fotbollförbundets utbildningsprogram. Kursen består av fyra kvällar.

Mellan kursdagarna görs ett antal webbuppgifter. När - Var - Hur Utbildningen genomförs under fyra kvällar där vi varvar teori med praktik samtidigt som vi diskuterar på vilket vi kan på bästa sätt kan hjälpa våra unga spelare att fortsätta älska spelet fotboll.

När: Måndag/Tisdag 18-19/11 kl 18.00-21.00 Måndag/Tisdag 25-26/11 kl 18.00-21.00

Var: Mellerud, Rådahallen och Konstgräsplanen Rådavallen.

Hur: Vi varierar teori med praktik och ger varandra tips kring hur man kan planera en träning.

Anmälan sker på följande länk: https://dalsland.svenskfotboll.se/utbildningar/tranarutbildningc/anmalan-tranarutbildning-c/

Sista anmälningsdag 12 november.

Fokus Inom barnfotbollen ska barnen vara i fokus. De förtjänar att mötas av en varm och inspirerande miljö där de får möjlighet att växa som både fotbollsspelare och individer. Träningen ska ha spelet som utgångspunkt och präglas av en hög aktivitetsgrad och mycket glädje.

Kostnader  Kursavgift 2000kr – Medel kan sökas via Idrottslyftet. Kontakta Dalslands FF:s kansli för mer information.  I kostnaden ingår utbildningsmaterial, tillgång till hundratals övningar och träningspass i Fotbollsportalen som är en digital verktygslåda för dig som tränare.

Kontakta oss på Tel 0530-10181 E-post: dalslandsff@telia.com

Inställd utbildning

Utbildningen av Futsalansvariga i Förening den 24 oktober är inställd p.g.a. sjukdom. Vi återkommer med nytt datum.

Seriesegrare Div.4 Norra Dalsland/Bohuslän Damer 2019

Vi gratulerar IF Viken till seriesegern i Div. 4 Norra Dalsland /Bohuslän Damer 2019.

Seriesegrare Herr 2019

Vi grattulerar våra seriesegrare för 2019:

Division 6 - Fengersfors IK Division 5 - Eds FF och Division 4 - Bengtsfors IF.

Bra jobbat under säsongen!

Linn Johansson på regionalt läger

Under fyra dagar den här vecka är Linn Johansson från Åsebro/Brålanda på regionalt läger i Vänersborg tillsamman med tjejer från flera delar av Sverige för att utveckla sig ytterligare inom fotbollen.

Ansvarig för lägret är förbundskapten Lotta Hellenberg.

Två tjejer på landslagsläger

Återigen har Dalsland med två tjejer i landslagstruppen för flickor -04 som den här gången spelar dubbellandskamp i Finland 9 och 11 oktober.
Det är Svea Rehnberg från IF Viken och Alice Andersson från Eds FF.

Vi önskar dem lycka till och kör nu så det ryker tjejer

Dags att söka NIU Gymnasiun

NIU Fotboll

på Elitfotbollsgymnasiet Karlberg Åmål

Dalslands FF och Elitfotbollsgymnasiet Karlberg Åmål bjuder nu in spelare, föräldrar och klubbtränare för pojkar och flickor födda 2004 till en informationsträff om gymnasiets urvalsprocess, upplägg och innehåll.

Svenska Fotbollförbundet (SvFF) har i nära samverkan med specialdistriktsförbunden (DFF) utsett de gymnasieskolor som erhållit status som anordnare av Nationell Idrottsutbildning (NIU) - Elitfotbollsgymnasier. Skolorna är också godkända av Skolverket. Vår regions utvalda skola är Karlbergsgymnasiet i Åmål.

• Datum: Torsdag 17 oktober

• Tid: 19:00

• Plats: Karlbergsgymnasiet Åmål, Lindgrenssalen vid huvudentrén.

Anmälan till ansvarig instruktör: jonas.rehnberg@amal.se

Varmt välkomna!

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter