DM damer och herrar seniorer

Dalslands FF: s tävlingskommitté kommer att genomföra lottningen av dm herrar och damer seniorer den 23 april.

Startläger Pojkar 05

Härmed inbjuds Du, kille som är född 2005 och som är intresserad, ambitiös och motiverad till att delta i distriktstrupp i Dalsland. Det är också en utbildningsresa vi gör för att skapa så bra utbildningsmöjligheter som möjligt för våra spelare i distriktet.

Plats: Konstgräset, Mellerud

Datum: Söndag 28 april 2019

Hålltider:

10.00  Samling, anmälan och ombyte

10.15  Träning/matcher

12.00  Avslutning

Utrustning: Träningskläder för1 pass på konstgräs, benskydd, vattenflaska,

1 st 4:ans fotboll samt duschtvål handduk.

Kostnad: 200:- per deltagare. Avgiften faktureras föreningen.

Anmälan är bindande och skall göras via din förening samt vara oss tillhanda senast 24/4. Kontrollera även vilken policy som din förening har angående avgifter vid samlingar med Dalslands FF.

Anmälan sker via tel 0530-10181 eller dalslandsff@telia.com.

Även du som ledare/förälder är välkommen att delta under träningen. Vi kommer att informera om vilka utbildningar som är på gång och även ge praktiska råd.

Anmälan till DFF enligt ovan.

Startläger flickor 05

Härmed inbjuds Du, flicka som är född 2005 och som är intresserad, ambitiös och motiverad till att delta i distriktstrupp i Dalsland. Det är också en utbildningsresa vi gör för att skapa så bra utbildningsmöjligheter som möjligt för våra spelare i distriktet.

Plats: Konstgräset, Mellerud

Datum: Söndag 28 april 2019

Hålltider:

14.00  Samling, anmälan och ombyte

14.15  Träning/matcher

16.00  Avslutning

Utrustning: Träningskläder för1 pass på konstgräs, benskydd, vattenflaska,

1 st 4:ans fotboll samt duschtvål och handduk.

Kostnad: 200:- per deltagare. Avgiften faktureras föreningen.

Anmälan är bindande och skall göras via din förening samt vara oss tillhanda senast 24/4. Kontrollera även vilken policy som din förening har angående avgifter vid samlingar med Dalslands FF. Anmälan sker via tel 0530-10181 eller dalslandsff@telia.com.

Även du som ledare/förälder är välkommen att delta under träningen. Vi kommer att informera om vilka utbildningar som är på gång och även ge praktiska råd.

Anmälan till DFF enligt ovan.

Min Fotboll - dela upplevelsen

Nu lanseras svensk fotbolls nya app: Min Fotboll. Den sociala appen för Sveriges alla bredd-, barn-, och ungdomslag. SvFF och distrikten står bakom den helt fotbollsanpassade, digitala tjänsten där syftet är att skapa mer engagemang och uppmärksamhet kring bredd-, barn-, och ungdomsmatcher.

Med hjälp av appen kan spelare, ledare och publik dela filmklipp, bilder, referat, resultatrapporter och livesändningar för att dela med intresserade följare. På så sätt kan alla som stöttar ett lag ta del av det som händer kring lagets matcher oavsett vart i landet de befinner sig.

Appen och tillhörande webbsida följer GDPR och Riksidrottsförbundets uppförandekod för personuppgifter. Den innehåller också nya innovativa funktioner för att ge spelare, ledare och föräldrar till unga spelare kontroll över vilken information som publiceras utöver den basinformation som krävs för tävlingens genomförande.

Tillsammans kan vi skapa en härlig bevakning av alla bredd-, barn och ungdomsmatcher i Sverige. Visste du att det spelar över 1000 fotbollsmatcher i snitt om dagen i vårt land? Kom igång med Min Fotboll idag, dela matchen- dela upplevelsen.

Appen finns för nedladdning i App Store och Google Play.

Läs mer på svenskfotboll.se/minfotboll.

MÅLVAKTSSKOLA 24 mars kl 11.00-13.00

Dalslands FF bjuder in till utbildning i att pröva på hur man kan träna för att utvecklas som målvakt. Målvaktsskolan erbjuder vi tillsammans med Målvaktstränare Stefan Hansson, Strömstad.

Vi kommer att bygga vidare på det arbete som påbörjades under 2015 och nu alltså hållit på några år. Målsättningen är att skapa ett intresse för de tjejer och killar som tycker det är intressant att vara målvakt och även ge ledare i distriktet en möjlighet att se hur man på ett enkelt sätt kan jobba med målvaktsträning i sin ordinarie träning.

Söndag 24 mars kl 11.00-13.00

Plats Bollhallen Bäckefors

Anmälan sker via din förening till Dalslands FF:s kansli 0530-10181 dalslandsff@telia.com

Gemensam licens och utbildarutbildning i Västra Götaland

I helgen genomfördes en gemensam utbildning med distrikten i Västra Götaland, Bohuslän, Dalsland, Göteborg och Västergötland på Öckerö i Göteborgs skärgård. Utbildningshelgen var uppdelad i tre delar, licens- och utbildarutbildning 1 och 2 samt utbildarutbildning för nationella spelformer. Dagarna bestod av både teoretiska och praktiska pass med hjälp lokala övningstrupper.
Detta var en första gemensam utbildningshelg i regionen för att ge utbildarna möjlighet till erfarenhetsutbyten över distriktsgränserna vilket är väldigt uppskattat. Totalt deltog runt 70 utbildare som nu ska föra vidare detta ut i föreningarna

DFF:s årsmöte

Under fredagskvällen genomfördes DFF:s årsmöte på Dagsholm i Ellenö. Ordförande för mötet var ingen mindre än Karl-Erik Nilsson, Svenska Fotbollförbundets ordförande. Mötet flöt på i ett lugnt tempo och samtliga beslut klubbades. Karl-Erik avslutar kvällen med att beskriva det fotbollsmässiga som hänt landslagsmässigt under 2018 samt framtida saker som är på gång under 2019.

Landslagsspelare och Diplomerad förening

Vill du veta mer om Diplomerad förening?

Kontakta Dalslands FF på dalslandsff@telia.com eller ring 0530-10181.

Tillsammans gör vi svensk fotboll bättre!

Kansliet Stängt

Idag fredag 1 mars stänger kansliet kl.12.00
Vi förbereder Årsmötet ikväll, jag nås på 0763910899 
Vi är åter på Plats på måndag 4 mars 07.30

Från kl.13.00 är Kansliet stängt idag onsdag 27/2

Från kl.13.00 är Kansliet stängt idag onsdag 27/2 Pga sjukdom och ett inbokat möte under eftermiddagen
Vi är åter på plats imorgon torsdag 28/2 kl.07.30

Karl-Erik Nilsson besöker Dalsland

I samband med att Dalslands FF bjudit in representanter från samtliga kommuner i distriktet till en dag där man bland annat kommer diskutera fotbollens nytta i samhället kommer Svenska Fotbollsförbundets ordförande Karl Erik Nilsson att delta för att ge förbunderts syn på samhällsnyttan fotbollen faktikst bidrar med både på lång och kort sikt. Träffen går av stapeln på Tingshuset i Mellerud torsdag 21 februari.

Tränarutbildning C Diplom

Svenska Fotbollförbundet Tränarutbildning C vänder sig till tränare för barn upp till och med 12 år men är också en obligatorisk instegsutbildning för alla som vill gå vidare inom Svenska Fotbollförbundets utbildningsprogram. Kursen består av fyra kvällar. Mellan kursdagarna görs ett antal webbuppgifter.

När - Var - Hur

Utbildningen genomförs under fyra kvällar där vi varvar teori med praktik samtidigt som vi diskuterar på vilket vi kan på bästa sätt kan hjälpa våra unga spelare att fortsätta älska spelet fotboll.

När: Måndag/Tisdag 11-12/3  kl 18.00-21.30  Måndag/Tisdag 1-2/4  kl 18.00-21.30

Var: Bäckefors, Bäckevallen samt Bollhallen.

Hur: Vi varierar teori med praktik och ger varandra tips kring hur man kan planera en träning.

Anmälan sker till Dalslands FF:s kansli 0530-10181, dalslandsff@telia.com

Sista anmälningsdag 4 mars.

Projekt 10 000

Här kommer en bild på våra drivna tjejer Elin Svensson och Anna Jacobsson i SvFF:s projekt 10 000 nya kvinliga ledare/spelare.

Vi dvs, vår orförande Markus Svensson, vår spelarutvecklare Mikael Israelsson och jag själv Maria Pettersson Lans har träffats ett par gånger nu i vinter för att starta upp Dalslands Fotbollförbunds plan för att kunna rekrytera fler och nya kvinnor/tjejer in i fotbollen.

Mer info kommer under våren

Tränarutbildning B Ungdom

Kursavgift:  4000 kr. Medel kan sökas från Idrottslyftet.

Kontakta Dalslands FF;s kansli vid frågor. dalslandsff@telia.com

Grundkrav: Genomgången Tränarutbildning C eller hela Bas 1.

Datum/tid: 2-3/3 och 30-31/3. (sista anmälningsdag 15/2)

Heldagar med webbuppgifter mellan de båda tillfällena/helgerna.

Plats: Frändefors. Klubblokal, bollhall, konstgräs.

Kursmaterial ingår

Fika ingår

Kläder för praktikpass medtages

Anteckningsmaterial medtages

S

Fotbollens samhällsnytta är värd miljarder

Fotbollens samhällsnytta är värd miljarder! Det visar den SROI-studie-Social Return On Investment som Svenska Fotbollförbundet presenterade tidigare i höst. Fotbollen bidrar till samhället på många olika sätt men för första gången finns en studie som visar fotbollens samhällsnytta i kronor och ören. I Dalslands Fotbollförbund värderas samhällsnyttan av breddfotbollen till 198 miljoner!

Debattinlägg Karl-Erik Nilsson+SDF-orförande (PDF-dokument, 100 kB)

Anmälan Barn & Ungdomserier Dalsland

Anmälan Barn & Ungdomserier Dalsland

Div 4 pojkar och Flickor gäller max 3 överåriga men max 2 på planen om inget annat bestäms på spelordningsträffen

Tränarutbildning A ungdom

Kursen A ungdom är ett nationellt alternativ till UEFA Elite Youth-kursen och tar upp samma kompetensområden. Målsättningen är att komplettera SvFF:s barn-och ungdomstränarutbildning med en kurs som har spetsen riktad mot spelarutveckling i alla avseenden. Den vänder sig till alla ungdomstränare som har en hög ambition att skapa förutsättningar för bästa möjliga utvecklingsmöjligheter för de spelare de ansvarar för.

Plats: Stadshotellet och Mossängen, Åmål.
Datum: 4-5/5 och 25-26/5 2019.
Anmälan senast 2019-02-28.

Kostnad 5000kr

Kontrollera med ditt distriktsförbund om möjlighet till Idrottslyftsmedel.

Anmälan

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter