DFF satsar på klubblösa spelare

I snart fyra veckor har Dalslands FF haft träningar för spelare utan någon föreningstillhörighet, på konstgräset i Mellerud. Det är ett 30-tal killar som tränats av klubbarna i alliansen och som nu hoppas att kunna få en tillhörighet i någon av kommunens klubbar.

– Detta förslag kom från Calle Andersson och Henrik Olsson på skolan. De såg många duktiga fotbollsspelare som älskade att spela, men som inte hade någon klubb att spela i. Så via Calle och Henrik och med hjälp av alliansen, med Håfreström, Kroppefjäll, Mellerud och Åsebro så startade vi projektet. Förutsättningarna och målsättningen är att killarna ska få spela fotboll och hamna i en föreningsmiljö som är jättebra för integration, berättar Dalslands fotbollsförbunds spelarutvecklare Mikael Israelsson.

Under fyra veckor har man samlat ett 30-tal killar i Mellerud som på eftermiddagen tränats av någon representant från alliansen. Bland annat har Kroppefjälls tränare Mikael Andersson varit på plats, även Åsebros Elias Andersson och Nour från Håfreströms IF. – Vi har samlats och tränat på vardagar efter lunchtid och det har varit ett 30-tal spelare som varit med. Killarna har fått gå på dessa träningar av skolan. Nu har vi haft fyra träningstillfällen och har en träning kvar. Vi hoppas nu att killarna skall kunna få en tillhörighet och ett lag att spela i, säger Israelsson. Tillsammans med förbundet och spelarna själva, ska man hitta en klubb som passar var och en under de förutsättningarna att det skall passa både praktiskt men också spelarmässigt.

– Nu är tanken att föreningarna skall presentera sig för grabbarna och sedan titta över vilka spelarna är och hur vi kan hjälpa individerna att ta rätt steg. Det visade sig att några redan hade en tillhörighet, men jag har en känsla av det kommer lösa sig väldigt bra, berättar Israelsson. Projektet hoppas han nu sprids till de andra kommunerna i Dalsland. – Jag hoppas det kan bli på fler orter. Det är inte unikt för Mellerud att det finns spelare som inte har en föreningstillhörighet. Finns det behov så kan man göra detta på fler platser. Vi har inte gått ut så mycket med information om detta än.,

Barn och ungdomsfotboll

Dalslands FF: s tävlingskommitté har beslutat att förlänga anmälningstiden till den 21 februari för Barn och ungdomsserier 2018. Undantaget är F/P 6-7 år 3-manna där anmälningstiden är t.o.m. 26 mars.

Lena Arwedah överledare i landslaget

Lena Arwedahl har fått det ärofyllda uppdraget att åka med Sveriges F17-landslag till Nederländerna i höst som överledare, alltså Svenska fotbollsförbundets representant och högra hand på plats under mästerskapet.

Satsning på Utbildning

Nu gör vi en satsning på den grundläggande utbildningen för tränare i vårt distrikt. Den ger dig som ungdomstränare en bredare bas att stå på för att kunna hjälpa våra unga spelare att utvecklas utifrån sina förutsättningar. Du får även tillgång till ett verktyg på webben där det finns både färdiga övningar/träningspass och att kunna skapa egna övningar.

Har du möjligheten är det väl investerad tid inför kommande säsong.

Utbildningarna körs på flera orter och datum vilket innebär att om man mot förmodan skulle missa vid något tillfälle går det att komplettera på någon annan ort. Observera att man måste gå dag 1 och sedan dag 2.

Anmälan sker till Dalslands FF på tel 0530-10181, dalslandsff@telia.com

Tränarutbildning C Diplom Åmål

Tränarutbildning C Diplom Brålanda

Tränarutbildning C Diplom Bengtsfors

Tränarutbildning C Diplom Färgelanda

Inbjudan till 11-manna domarutbildning

Dalslands FF: s domarkommitté inbjuder till Nybörjarkurs för domare, vi vänder oss till er som är intresserade av att börja döma säsongen 2018, och få chansen att bli Distriktsdomare. För att vara distriktsdomare skall man vara 15 år och äldre.

Torsdagen den 1 februari kl. 18.00 på DFF: s kansli i Mellerud.
Anmälan senast den 29 januari till DFF: s kansli 0530-101 81 eller dalslandsff@telia.com

Inbjudan

Extra Representantskapet: fler ersättare - men vid tre tillfällen

På tisdagskvällen beslutade Svenska Fotbollförbundets extra Representantskapsmöte att ändra det beslut som togs på det ordinarie Representantskapsmötet 1 december 2017 om att införa ett avbytarsystem med flygande byten, i division 2-3 herrar samt division 1 damer.

Det nya beslutet, som Förbundsstyrelsen (FS) föreslagit det extra Representantskapet, innebär att antalet ersättare utökas från tre till fem i berörda serier, men att det ska vara samma ersättarsystem som tidigare, d.v.s. inga flygande byten. Dessutom beslutades att byten får ske vid tre tillfällen under pågående spel, halvtid undantaget.

Målvaktstränarutbildning C

Nu erbjuder vi även dig som vill utveckla dig och ditt lag med att ha en tränarutbildning för målvakter i bagaget.

Hur utvecklas bra målvakter i fotboll? Vad består bra och rolig målvaktsträning av? Har du de rätta metoderna och kunskapen för att utveckla barn och ungdomar till bra målvakter? I utbildningsmaterialet Målvaktstränarutbildning C får du vägledning och konkreta tips på övningar för träning av unga målvakter. Målvaktstränarutbildning C är ett utbildningsmaterial för målvakts- och lagtränare för barn upp till 14 år.

Utbildningen är under en dag den 27/1 i Färgelanda, Högalid.

Läs mer här

Samling för flickor 03 14/1

Nu är det dags för flickor 03 inför säsongen 2018. Första träffen blir i Brålanda på Sörbyvallens konstgräs söndag 14 januari kl 11.00-13.15.

Samlingen innehåller ett träningspass och information om hur säsongen kommer att ser ut.

Anmälan sker till dalslands FF:s kansli via mail dalslandsff@telia.com eller telefon 0530-10181 (f.o.m 8/1)

Frågor kan ställas till våra Distriktskaptener

Distriktskapten Jörgen Nordqvist 0703620026

Information om träffen

Samling för pojkar 03 13/1

Dalslands Fotbollsförbund bjuder in till samling för pojkar födda 2003. samlingen sker i Åmål och kommer innehålla både teori och två träningspass.

Anmälan sker till dalslands FF:s kansli via mail dalslandsff@telia.com eller telefon 0530-10181 (f.o.m 8/1)

Frågor kan ställas till våra Distriktskaptener

Distriktskapten Kristofer Wennerström 0733948249

Distriktskapten Gustav Källén 0768357766

Information om träffen

Tobias Coster DFF nye Futsalutvecklare

Presentation av Dalslands FFs futsalutvecklare

Tobias Coster heter jag, är DFFs första futsalutvecklare, en ideell tjänst som jag tror kan lyfta sporten i vårt distrikt. Jag är 29 år, bosatt i Mellerud sedan 2009 men härstammar från Strömstad. Jag har en lite familj med fru, en son på 1 år och nu även en liten till på gång. Sedan 2012 är jag sportreporter på frilansbasis på Melleruds Nyheter, men jag har även skrivit en del sport för både Dalslänningen och Provinstidningen. Jag var också med i begynnelsen av Futsal Club Mellerud och hjälpte till med deras sociala medier. Har även varit ungdomstränare i Kroppefjälls IF samt Melleruds IF och varit en del av teamet kring MIFs A-lag under några år.
Som futsalutvecklare önskar jag se denna snabbt växande sport växa sig stark i Dalsland. Vi har redan några duktiga lag i distriktet, både rena futsallag men även starka idrottsföreningar med en stor bredd av idrotter. Drömmen är att kunna erbjuda futsal till alla åldrar, men att våra barn och ungdomar kan få börja spela redan i ung ålder. Att kunna erbjuda sammandrag eller seriespel för de åldrar och lag samt att ge så bra förutsättningar som möjligt till föreningarna.
Hör gärna av er med frågor, idéer eller synpunkter.

Vi ses förhoppningsvis snart.

Inbjudan till seriespel 2018

Dalslands FF: s Tävlingskommitté inbjuder samtliga föreningar anslutna till Dalslands Fotbollförbund till seriespel 2018. Anmälan om deltagande till samtliga serier ska ske via Fogis senast 2018-01-21.
Nyhet! Dalslands FF och Bohusläns FF, bjuder in till motionsfotboll för herrar och damer 2018.

Inbjudan

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

God Jul

Dalslands Fotbollförbund Önskar alla föreningar, ledare och förtroendevalda och våra sammarbetspartners en riktig God Jul & Gott Nytt År.
Vi tar julledigt Fredag 22/12, vi är åter på plats måndag 8/1-2018.

Julhälsning genom Maria Hans och Mikael

Träningsmatcher 2018

Träningsmatcher 2018
Alla träningsmatcher bokas genom Domarklubben och Roland Strandh
domarrolle@hotmail.com el 070-280 30 37

Dalslandsmästerskap & Distriktskval i Futsal

Dalslandsmästerskap i Futsal spelades i lördags 9/12 i Bollhallen i Ed
På Herrsidan slutade Eds FF som segrare och på Dam Åsebro/Brålanda
Distriktskval till SM Futsal avgjordes också denna dag för F 15 & P 15 & 17 år
Där vann Eds FF flickor 15 , FC Mellerud P 15 och Eds FF P 17 år
F17 år direktkvalificerade sig Eds FF då de var ensamma i gruppen

Uppstart för distriktssamlingar 2018

Under förra veckan samlades kaptenerna för våra distriktslag för att dra upp planerna för verksamheten 2018. Massor med bra ideer och ett gemensamt arbetssätt under den perioden. på plats var även "Unga ledare"-gruppen som jobbar vidare med sina projekt kopplade till denna verksamhet.

Forza DFF !!

Tränarutbildning B Ungdom

Svenska Fotbollförbundets Tränarutbildning B Ungdom vänder sig till tränare för ungdomar i åldern 13-19 år. Materialet är en fortsättning på Tränarutbildning C inom SvFF:s utbildningsprogram. Kursen består av 4 kursdagar á åtta timmar. Mellan kursdagarna görs ett antal webbuppgifter.

Träningen inom ungdomsfotbollen ska precis som inom barnfotbollen utgå från spelet. Alla fotbollsaktioner bygger på samverkan mellan spelarens tekniska, fysiska och psykologiska färdigheter samt spelförståelse. I Tränarutbildning B Ungdom visar vi hur dessa kvaliteter kan integreras i olika former av spelträning men också hur färdigheterna ska tränas isolerat.

Datum/tid: 27-28/1 och 24-25/3.

Heldagar med webbuppgifter mellan de båda tillfällena/helgerna.

Information och anmälan

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter