Förlängda Restriktioner till 13 december 2020

Igår förlängdes redan gällande restriktioner till 13/12-2020

Vi från Dalslands FF uppmanar er i föreningarna att följa det som sänts ut (läs bifogad länk)

Det är viktigt att ni som förening uppmanar era ledare och spelare att är man född tidigare än 2005 så avstår man träning eller andra fotbollsaktiviteter fram till 13/12,
ska vi gemensamt minska smittspridning så avstår man om de så är att man bara tycker man ska stå och lattja lite boll tillsammnas

Fotboll är en lagsport där vi spelar tillsammans , låt oss nu göra detta tillsammans så vi till våren åter kan spela fotboll med publik

Vi får se FHM som vår coach och en coach lyssnar vi på när vi möter våra motståndare , just nu är vår motståndare Covid-19

Vi har skjutit upp alla matcher på barn/ungdom/senior i Futsal och återkommer om dessa när vi vet mer vad som kommer gälla framåt

https://www.krisinformation.se/detta-kan-handa/handelser-och-storningar/20192/myndigheterna-om-det-nya-coronaviruset/regionala-rad-och-restriktioner/vastra-gotaland?fbclid=IwAR12rA1molDPuLuIaEXBD7sP13ELIIv7mbaQf-HMsoqLvEpAlbsHd7fnNxo

DFF Kansli bemanning

From idag torsdag 12 november så jobbar 2 av 3 av oss på kansliet hemifrån

Ni når kansliet på telefon och mail som vanligt, men om ni vill besöka kansliet uppskattar jag att ni meddelar detta innan

Önskar er fortsatt trevlig dag och var rädda om varandra

Maria Pettersson Lans

Kanslichef

Årets Dam & Herr junior 2020

Varje år utses "Årets junior", distriktets bäste juniorspelare, på dam och herrsidan. Åldern som gäller är 17-19 år födda 01-03. Som vanligt behöver vi Er hjälp att få in lämpliga kandidater och ber därför alla ledare-tränare att skicka in förslag på sin/sina juniorer oavsett vilken serie Ni spelar i eller lämna förslag på duktig junior i annan förening.

Senast den 28 december vill vi ha era förslag.

Årets dam & herrjunior 2020 (PDF-dokument, 226 kB)

Uppskjuten Futsaldomar utbildningen torsdag 5/11

Tyvärr måste vi meddela att
Futsaldomar utbildningen på torsdag 5/11 är Uppskjuten pga rådande restriktioner

Inställda aktiviteter

Dalslands FF har utifrån FHM restriktioner som kom igår 29/10 beslutat att skjuta upp all utbildningsverksamhet som var planerad 29/10-22/11, det gäller tex tränarutbildningar, domarutbildningar, distriktlagssamlingar samt övriga utbildningsaktiviteter.
Alla matcher som är bokade fram tills 22/11 läggs som uppskjutna i Fogis.

Ta hand om er!

Restriktioner för Dalslandsfotbollen

Idag beslutade Folkhälsomyndigheten om skärpta allmänna råd i Västra Götalands regionen m fl. De skärpta råden gäller bland annat idrotten och innebär att föreningar i regionen fram till och med den 13 december ska avstå från att genomföra matcher och träningar. Undantag gäller för de högsta fotbollsserierna samt träning för barn och unga födda 2005 och senare.

Uppskjutna matcher i Futsal.
DFF har beslutat att samtliga matcher för Barn/ungdom och senior är uppskjutna t.o.m. 13/12-20.

För mer information klicka på länken.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/oktober/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-stockholms-lan-vastra-gotalands-lan-och-ostergotlands-lan/

Framflyttat Fotbollsting

Årets fotbollsting som var inbokat till 29 oktober 18.30 på Tingshuset
är flyttat fram i tid
Få anmälda föreningar gjorde att DFF Styrelse tillsammnas med DFF Tävlingskommitté tog detta beslut idag
Vi tror att beslutet även är rätt pga att en ökad spridning i vårt område har framkommit
Vi kommer inom kort med en ny inbjudan.

Mycket aktiviteter i DFF

Just nu pågår massor med aktiviteter i DFF:s regi. Distriktslagen för F/P 04-05 är igång och spelar matcher, F/P06 har uppstartsläger, Målvakts-camp för 13-17 år och F/P 07-08 har tränat tillsammans.
Forza DFF!

Fotbollsläger Flickor 07/08

Dalslands Fotbollsförbund bjuder in till Fotbollsläger för tjejer födda 07 och 08 där vi samlas och tränar samt spelar matcher tillsammans med andra tjejer från vårt distrikt.

Alla är välkomna och vi kommer att blanda trupperna så man får spela med nya kompisar.

Max antal spelare 40 st.

När - Var - Hur Träningarna genomförs med blandade trupper och vi fokuserar på att ha roligt och att ha lite olika teman.

När: Söndag 18 oktober 10.00-12.00

Var:Bengtsfors Långevi konstgräs

Hur: Vi varvar träning med matcher och lite teori kring fotboll. Ombyte sker hemma och ni tar med er kläder för väder.

Vi maximerar antalet deltagare till 40 st. Om intresset blir stort kan vi eventuellt lägga in ytterligare ett tillfälle. Först till kvarn gäller.

Anmälan sker på följande länk:

Anmälan till fotbollsläger

Sista anmälningsdag Fredag 16/10

Kostnad 200kr

Vi fakturerar föreningarna.

Kontrollera med din förening före vad som gäller innan ni sänder in anmälan till DFF.

IF Viken DM Mästare 2020

DM Finalen gick av stapeln på Bergslätt IP ,lördag 10 oktober
Eds FF mötte IF Viken som gick segrande ur denna match 2-3  och kan nu titulera sig DM Mästare 2020

Distriktsträning F04

Inbjudan till träning med Distriktstrupp för flickor födda 2004.

Härmed inbjuds Du, flicka som är född 2004 och som är intresserad, ambitiös och motiverad till att delta i Dalslands Distriktslag. Vi laddar nu upp inför kommande Distriktscupsom går av stapeln i Uddevalla 6-8november. Alla tjejer som är intresserade är välkomna att delta under denna träning som är ett tillfälle attse hur våra spelare utvecklats.

Plats: Bengtsfors -Långevikonstgräsplan

Tid: Lördagenden 17oktober kl. 11.00-13.00

Utrustning: Träningskläder för 1pass på konstgräs, benskydd, vattenflaska.

Kostnad: 200kr/ deltagare. Avgiften faktureras föreningen.

Anmälan. Anmälan bör ske genom aktuell föreningså att de tydligt informerar spelare om föreningens policy gällande avgifter vid träning med Distriktstruppen.

Anmälan är bindande och skall vara oss tillhanda senast torsdagen den 15/10. Anmälan sker via nedanstående länk:

Välkomna!

Patric Mossberg 0730-506794

Jonas Rehnberg 0730-343787


1,2 miljoner till föreningarna genom Min Fotboll

Från och med den första augusti i år ger livesändningar i Min Fotboll intäkter till de svenska fotbollsföreningarna. På bara 8 veckor har sändningarna genererat hela 1,2 miljoner kronor till fotbollsföreningar över hela landet.
Min Fotboll har nu över 370 000 användare och under denna säsong har mer än 77 000 matcher haft användargenererad bevakning via appen. Med över 23 000 livesända matcher under 2020 är Min Fotboll en av de största aktörerna i världen gällande livesänd fotboll. Från SvFF:s sida är vi glada och stolta över det fantastiska engagemang som finns runt svensk fotboll på alla nivåer, och för det sätt som fotbollssverige tagit till sig vår nya app.
Min Fotboll samlar såväl livesändningar som bilder, videoklipp, hejarop, resultat, tabeller med mera, och gör det möjligt för hundratusentals människor runt om i landet att följa sina lags framfart även om de inte kan vara på plats.

Dalslands Sparbanks Cup (DM-Final) herrar seniorer 2020

Herrarnas DM-Final mellan Eds FF och IF Viken spelas den 10 oktober kl. 14.00 på Bergslätts IP, Dals Ed.

Information NIU Åmål

Dalslands FF och Elitfotbollsgymnasiet Karlberg Åmål bjuder nu in spelare, föräldrar och klubbtränare för pojkar och flickor födda 2005 till en informationsträff om gymnasiets urvalsprocess, upplägg och innehåll. Vid fler anmälda än 50 personer kommer vi att dela upp träffen på två tillfällen pga "Coronarestriktioner". Vi meddelar då vilken sittning ni är inbjudna till via mail.

Svenska Fotbollförbundet (SvFF) har i nära samverkan med specialdistriktsförbunden (DFF) utsett de gymnasieskolor som erhållit status som anordnare av Nationell Idrottsutbildning (NIU) - Elitfotbollsgymnasier. Skolorna är också godkända av Skolverket. Vår regions utvalda skola är Karlbergsgymnasiet i Åmål.

  • Datum: Söndag 18 oktober
  • Tid: (ev Sittning 1: 16.00) Sittning 2: 18:00
  • Plats: Karlbergsgymnasiet Åmål, stora aulan vid huvudentrén.

OBS! Placering på varannan rad samt distans mellan varje person!

Vi bjuder på kaffe och kaka!

Anmälan till ansvarig instruktör: jonas.rehnberg@amal.se

                          Varmt välkomna!

Målvakts-camp 08-04

MÅLVAKTS-CAMP

FÖDDA 08-04

Härmed inbjuds Du, tjej/killesom är född 2004-2008 och som är intresserad av att delta i ett projekt där vi satsar på att utbilda målvakter i dessa åldrar. I första läget vill vi se vilket intresse som finns vilket innebär att det är bokade två tillfällen under hösten för att se hur många målvakter vi kan ha i denna grupp.

17/10  Bollhallen Åmålkl10.00-16.00 Anmäl till 17/10 här:

22/11 Bollhallen Åmålkl10.00-16.00 Anmäl till 22/11här:

Utrustning: Träningskläder för 2pass på konstgräsinomhus, benskydd, vattenflaska, 1 st 4/5:ans fotboll, duschtvål o handduk. Det finns tillgång till toaletter och möjlighet att tvätta händerna.

mer information: (PDF-dokument, 123 kB)

Föreningslivet - så funkar det

Under tisdagskvällen hade RF Sisu tillsammans med Dalslands FF en information om svensk föreningsliv.

Vad betyder det att föreningen är en ideell förening och vad är ett ideellt ledarskap? Vad är stadgar för något och varför är de så viktiga för en förening? Föreningsdemokrati - vem eller vilka bestämmer i föreningen? Vad är en värdegrund och vad bör det ståi den? Vi pratar också om vad en styrelse och vad en ordförande bör göra. Vilka rättigheter och skyldigheter har du som medlem.
Utbildningen var på lätt svenska och även översatt till arabiska.

Informationen var mycket uppskattad av det 20-tal personer som var på plats på Tingshuset i Mellerud

Svea Rehnberg på landslagsläger

Svea Rehnberg, numera Säffle SK, är uttagen till landslagsläger för flickor 16 år som går av stapeln i Malmö 6-10 oktober. Vi önskar Svea stort lycka till!!

Justering BFF: s och DFF: s Tävlingsbestämmelser gällande w.o. - matcher 2020.

2020-09-15 beslutade Bohusläns FF och Dalslands FF Tävlingskommittér att följa SvFF: s ändring av regelverket från 2020-09-10 om konsekvenser för föreningar som lämnar walk-over i förbundsserierna som följd av hänvisning till konstaterad smitta.
I dessa fall får laget fortsätta i tävlingen utan att uteslutas, vilket normalt gäller i förbundsserierna.
Justering TB 2020 gällande w.o.- matcher under säsong 2020. (PDF-dokument, 136 kB)

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter