Seriesegrare Herr 2019

Vi grattulerar våra seriesegrare för 2019:

Division 6 - Fengersfors IK Division 5 - Eds FF och Division 4 - Bengtsfors IF.

Bra jobbat under säsongen!

Linn Johansson på regionalt läger

Under fyra dagar den här vecka är Linn Johansson från Åsebro/Brålanda på regionalt läger i Vänersborg tillsamman med tjejer från flera delar av Sverige för att utveckla sig ytterligare inom fotbollen.

Ansvarig för lägret är förbundskapten Lotta Hellenberg.

Två tjejer på landslagsläger

Återigen har Dalsland med två tjejer i landslagstruppen för flickor -04 som den här gången spelar dubbellandskamp i Finland 9 och 11 oktober.
Det är Svea Rehnberg från IF Viken och Alice Andersson från Eds FF.

Vi önskar dem lycka till och kör nu så det ryker tjejer

Dags att söka NIU Gymnasiun

NIU Fotboll

på Elitfotbollsgymnasiet Karlberg Åmål

Dalslands FF och Elitfotbollsgymnasiet Karlberg Åmål bjuder nu in spelare, föräldrar och klubbtränare för pojkar och flickor födda 2004 till en informationsträff om gymnasiets urvalsprocess, upplägg och innehåll.

Svenska Fotbollförbundet (SvFF) har i nära samverkan med specialdistriktsförbunden (DFF) utsett de gymnasieskolor som erhållit status som anordnare av Nationell Idrottsutbildning (NIU) - Elitfotbollsgymnasier. Skolorna är också godkända av Skolverket. Vår regions utvalda skola är Karlbergsgymnasiet i Åmål.

• Datum: Torsdag 17 oktober

• Tid: 19:00

• Plats: Karlbergsgymnasiet Åmål, Lindgrenssalen vid huvudentrén.

Anmälan till ansvarig instruktör: jonas.rehnberg@amal.se

Varmt välkomna!

Rådgörande Fotbollsting 2019

Dalslands Fotbollförbund bjuder in till Rådgörande Fotbollsting på Tingshuset, Mellerud tisdagen den 29 0ktober kl. 18.30.

Inbjudan (PDF-dokument, 148 kB)

Anmälan

Två tjejer uttagna till landskamp!

Den 6 och 8 september spelar svenska landslagstruppen för flickor -04 sin första landskamp i Stavanger, Norge. I den truppen finns inte mindre än två tjejer från Dalsland uttagna!

Det är Svea Rehnberg från IF Viken och Alice Andersson från Eds FF.

Vi önskar dem lycka till och kör nu så det ryker tjejer :-)

Distriktsförbundskaptener flickor och pojkar 05

Nu söker vi DFK till våra distriktstrupper flickor och pojkar -05.

* I den viktiga rollen som DFK försöker vi hjälpa våra unga spelare att utvecklas till ännu bättre fotbollsspelare men också älska sporten fotboll.

* Detta ställer stora krav på oss som ledare och vi vill därför att man har en samsyn kring våra unga talalnger och detta genom att bl a minst ha SvFF:s Tränarutbildning B ungdom.

* Rollen som DFK ger dig oerhört mycket tillbaka och du hamnar i ett gott gäng där vi diskuterar fäotbollsutvecklin och våra unga spelare.

* Engagemanget är över en 3-års period där man jobbar med hela årskullar med inslag av tillfällen för matcher och läger.

Sista anmälningsdag 15 september 2019.

Anmälan gör du här

IFK Åmål segrare i Dalslands Sparbanks Cup (DM)

IFK Åmål stod som segrare i tisdagens DM-final för herrar seniorer mot IF Viken. Slutresultatet blev 2-1. Målskyttar för IFK Åmål var Oskar Wahl och Alexander Hagelberg. Målskytt för IF Viken var Jacob Ljung. Vi gratulerar IFK Åmål till vinsten som därmed representerar Dalslands FF i Svenska Cupen 2020.

Övergångar på hösten

Här kan du läsa om 1 september-regeln och vad som gäller vid övergång på hösten.

Dalslands Sparbanks Cup Damer Final

Under måndagskvällen spelades en spännande och välspelad DM Final damer där Åsebro/Brålanda stod som segrare mot IF Viken. Slutresultatet blev 3-1 till Åsebro/Brålanda.Nytt publikrekord blev det också för året med 175 personer.

I halvlek lottades hemmaplan för Dalslands Sparbanks Cup Final herrar seniorer.
Lottningen genomfördes av DFF: s TK Nils Gösta Olsson och Maria Pettersson Lans, lotten med hemmaplan drogs av en Åsebro IF supporter inför fulla läktare, IFK Åmål blev hemmalag och möter då IF Viken. Finalen kommer att spelas under augusti månad.

Spelare till Landslagssamling

Två tjejer från Dalsland är uttagna till landslagsläger för flickor 04⚽️
Alice Andersson från Eds FF och Svea Rehnberg från IF Viken. Vi grattulerar tjejerna som kommer vara på läger 5-8/8 på Bosön tillsammans med förbundskaptenerna Pär Lagerström och Pia Sundhage.

Mer information

Grönt Kort/Fair Play/Min Fotboll

Viktig Info

Schysst spel med Grönt kort – start i augusti

Till höstsäsongen 2019 inför fotbollssverige Grönt Kort. Grönt Kort för Fair Play är ett samarbete mellan Dalslands Fotbollsförbund, SvFF och Folksam för att lyfta fram alla goda föredömen inom barn- och ungdomsfotbollen. Kortet delas ut till de spelare, en i vardera lag, som under matchen gjort något lite extra för sina med- eller motspelare. Ex. peppat medspelare, sparkat ut bollen om någon legat skadad, accepterat domslut utan att klaga eller andra schyssta handlingar. Spelaren kan sedan registrerar sitt kort i appen Min Fotboll för att stolt visa upp sitt Fair Play-pris.

Lagledare i respektive lag delar ut kortet till en spelare i det andra laget efter matchen. Korten ska delas ut efter alla matcher 5 mot 5, 7 mot 7 och 9 mot 9.

Korten är på väg att distribueras direkt hem till lagledarna (kontaktperson i Fogis) i er förening. Extra kort kommer framöver att finnas hos oss på distrikten.

För mer info – se svenskfotboll.se/grontkort

Stiftelsen Gunnar Nordahls Minnesfond

Ansökan om stipendium ur minnesfonden ska vara inkommen senast den 13 september.
Sökande, som kan vara enskild person eller förening, ska genom utomordentliga insatser på ett förtjänstfullt sätt ha främjat ungdomsfotbollen i Sverige.

Mera information (PDF-dokument, 191 kB)

Alla Är Olika Olika Är Bra

Alla är olika – olika är bra och ICA vill se en fotbollsarena där alla är lika välkomna.

Svenska Fotbollförbundets initiativ Alla är olika - olika är bra stöder klubbar som aktivt arbetar med inkludering och mångfald inom fotbollsrörelsen.

När du köper ICAs blågula fotbollsvaror under sommaren bidrar du till detta viktiga arbete.

Ansök om bidrag för era insatser idag!
http://allaolika.se/

VM läger för tjejer 14-16 år

16-17 JUNI

VM-LÄGER 2019

Läger för tjejer 14-16 år

Även i år bjuder vi in till läger för alla tjejer födda 03-05. Temat kommer att vara sommarens VM i Frankrike. Träningarna kommer att ha speciella teman med mycket fokus på matcher och spel. Vi kommer även ha ett speciellt spår kring målvakterna och deras roll. Anmälan sker via till Dalslands FF:s kansli på dalslandsff@telia.com, 0530-10181

Priset för VM-lägret är 350 kr vilket inkluderar lunch, frukt och unik t-shirt. Dessutom har vi utbildade instruktörer på plats som ska göra detta läger till ett bra utbildningstillfälle för våra unga spelare. VÄLKOMNA!!
Betalning görs på:
bg 246-6795 eller swisch 123 452 15 89

Tider sön 16/6 samma tider mån 17/6
Träning 10.30
Lunch 12.30
Träning 13.30
Slut 15.00

Fortsatt satsning på unga målvakter

Målvaktsskola 25 maj i ED, Bergslätts IP kl 10.00-12.00

Dalslands FF bjuder in till utbildning i att pröva på hur man kan träna för att utvecklas som målvakt. Vi kommer att träffas vid fyra planerade träffar tillsammans med Målvaktstränare Stefan Hansson, Strömstad.

Vi kommer att bygga vidare på det arbete som påbörjades under 2015 och nu alltså hållit på några år. Målsättningen är att skapa ett intresse för de tjejer och killar som tycker det är intressant att vara målvakt och även ge ledare i distriktet en möjlighet att se hur man på ett enkelt sätt kan jobba med målvaktsträning i sin ordinarie träning.

Anmälan till Dalslands Fotbollsförbund; dalslandsff@telia.com, 0530-10181

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter