Rådgivande Fotbollsting 2019

Dalslands Fotbollförbunds styrelse & Tävlingskommitté vill tacka er föreningar som deltog på tisdagens Rådgivande Fotbollsting 2019.

Många bra diskussioner och mycket fotbollsprat, precis det vi behöver och som efterfrågats
Kan bara citera en deltagare som sa detta på slutet:
´´ jag tycker synd om de som inte är här´´

Anteckningar som fördes kommer sändas ut senast måndag 4/11-19.

Kansliet Stängt

Kansliet Stängt idag efter 12.00 pga föreningsbesök

Anmälan Tränarutbildning C

Tränarutbildning C vänder sig till tränare för barn upp till och med 12 år men är också en obligatorisk instegsutbildning för alla som vill gå vidare inom Svenska Fotbollförbundets utbildningsprogram. Kursen består av fyra kvällar.

Mellan kursdagarna görs ett antal webbuppgifter. När - Var - Hur Utbildningen genomförs under fyra kvällar där vi varvar teori med praktik samtidigt som vi diskuterar på vilket vi kan på bästa sätt kan hjälpa våra unga spelare att fortsätta älska spelet fotboll.

När: Måndag/Tisdag 18-19/11 kl 18.00-21.00 Måndag/Tisdag 25-26/11 kl 18.00-21.00

Var: Mellerud, Rådahallen och Konstgräsplanen Rådavallen.

Hur: Vi varierar teori med praktik och ger varandra tips kring hur man kan planera en träning.

Anmälan sker på följande länk: https://dalsland.svenskfotboll.se/utbildningar/tranarutbildningc/anmalan-tranarutbildning-c/

Sista anmälningsdag 12 november.

Fokus Inom barnfotbollen ska barnen vara i fokus. De förtjänar att mötas av en varm och inspirerande miljö där de får möjlighet att växa som både fotbollsspelare och individer. Träningen ska ha spelet som utgångspunkt och präglas av en hög aktivitetsgrad och mycket glädje.

Kostnader  Kursavgift 2000kr – Medel kan sökas via Idrottslyftet. Kontakta Dalslands FF:s kansli för mer information.  I kostnaden ingår utbildningsmaterial, tillgång till hundratals övningar och träningspass i Fotbollsportalen som är en digital verktygslåda för dig som tränare.

Kontakta oss på Tel 0530-10181 E-post: dalslandsff@telia.com

Inställd utbildning

Utbildningen av Futsalansvariga i Förening den 24 oktober är inställd p.g.a. sjukdom. Vi återkommer med nytt datum.

Seriesegrare Div.4 Norra Dalsland/Bohuslän Damer 2019

Vi gratulerar IF Viken till seriesegern i Div. 4 Norra Dalsland /Bohuslän Damer 2019.

Seriesegrare Herr 2019

Vi grattulerar våra seriesegrare för 2019:

Division 6 - Fengersfors IK Division 5 - Eds FF och Division 4 - Bengtsfors IF.

Bra jobbat under säsongen!

Linn Johansson på regionalt läger

Under fyra dagar den här vecka är Linn Johansson från Åsebro/Brålanda på regionalt läger i Vänersborg tillsamman med tjejer från flera delar av Sverige för att utveckla sig ytterligare inom fotbollen.

Ansvarig för lägret är förbundskapten Lotta Hellenberg.

Två tjejer på landslagsläger

Återigen har Dalsland med två tjejer i landslagstruppen för flickor -04 som den här gången spelar dubbellandskamp i Finland 9 och 11 oktober.
Det är Svea Rehnberg från IF Viken och Alice Andersson från Eds FF.

Vi önskar dem lycka till och kör nu så det ryker tjejer

Dags att söka NIU Gymnasiun

NIU Fotboll

på Elitfotbollsgymnasiet Karlberg Åmål

Dalslands FF och Elitfotbollsgymnasiet Karlberg Åmål bjuder nu in spelare, föräldrar och klubbtränare för pojkar och flickor födda 2004 till en informationsträff om gymnasiets urvalsprocess, upplägg och innehåll.

Svenska Fotbollförbundet (SvFF) har i nära samverkan med specialdistriktsförbunden (DFF) utsett de gymnasieskolor som erhållit status som anordnare av Nationell Idrottsutbildning (NIU) - Elitfotbollsgymnasier. Skolorna är också godkända av Skolverket. Vår regions utvalda skola är Karlbergsgymnasiet i Åmål.

• Datum: Torsdag 17 oktober

• Tid: 19:00

• Plats: Karlbergsgymnasiet Åmål, Lindgrenssalen vid huvudentrén.

Anmälan till ansvarig instruktör: jonas.rehnberg@amal.se

Varmt välkomna!

Rådgörande Fotbollsting 2019

Dalslands Fotbollförbund bjuder in till Rådgörande Fotbollsting på Tingshuset, Mellerud tisdagen den 29 0ktober kl. 18.30.

Inbjudan (PDF-dokument, 148 kB)

Anmälan

Två tjejer uttagna till landskamp!

Den 6 och 8 september spelar svenska landslagstruppen för flickor -04 sin första landskamp i Stavanger, Norge. I den truppen finns inte mindre än två tjejer från Dalsland uttagna!

Det är Svea Rehnberg från IF Viken och Alice Andersson från Eds FF.

Vi önskar dem lycka till och kör nu så det ryker tjejer :-)

Distriktsförbundskaptener flickor och pojkar 05

Nu söker vi DFK till våra distriktstrupper flickor och pojkar -05.

* I den viktiga rollen som DFK försöker vi hjälpa våra unga spelare att utvecklas till ännu bättre fotbollsspelare men också älska sporten fotboll.

* Detta ställer stora krav på oss som ledare och vi vill därför att man har en samsyn kring våra unga talalnger och detta genom att bl a minst ha SvFF:s Tränarutbildning B ungdom.

* Rollen som DFK ger dig oerhört mycket tillbaka och du hamnar i ett gott gäng där vi diskuterar fäotbollsutvecklin och våra unga spelare.

* Engagemanget är över en 3-års period där man jobbar med hela årskullar med inslag av tillfällen för matcher och läger.

Sista anmälningsdag 15 september 2019.

Anmälan gör du här

IFK Åmål segrare i Dalslands Sparbanks Cup (DM)

IFK Åmål stod som segrare i tisdagens DM-final för herrar seniorer mot IF Viken. Slutresultatet blev 2-1. Målskyttar för IFK Åmål var Oskar Wahl och Alexander Hagelberg. Målskytt för IF Viken var Jacob Ljung. Vi gratulerar IFK Åmål till vinsten som därmed representerar Dalslands FF i Svenska Cupen 2020.

Övergångar på hösten

Här kan du läsa om 1 september-regeln och vad som gäller vid övergång på hösten.

Dalslands Sparbanks Cup Damer Final

Under måndagskvällen spelades en spännande och välspelad DM Final damer där Åsebro/Brålanda stod som segrare mot IF Viken. Slutresultatet blev 3-1 till Åsebro/Brålanda.Nytt publikrekord blev det också för året med 175 personer.

I halvlek lottades hemmaplan för Dalslands Sparbanks Cup Final herrar seniorer.
Lottningen genomfördes av DFF: s TK Nils Gösta Olsson och Maria Pettersson Lans, lotten med hemmaplan drogs av en Åsebro IF supporter inför fulla läktare, IFK Åmål blev hemmalag och möter då IF Viken. Finalen kommer att spelas under augusti månad.

Spelare till Landslagssamling

Två tjejer från Dalsland är uttagna till landslagsläger för flickor 04⚽️
Alice Andersson från Eds FF och Svea Rehnberg från IF Viken. Vi grattulerar tjejerna som kommer vara på läger 5-8/8 på Bosön tillsammans med förbundskaptenerna Pär Lagerström och Pia Sundhage.

Mer information

Grönt Kort/Fair Play/Min Fotboll

Viktig Info

Schysst spel med Grönt kort – start i augusti

Till höstsäsongen 2019 inför fotbollssverige Grönt Kort. Grönt Kort för Fair Play är ett samarbete mellan Dalslands Fotbollsförbund, SvFF och Folksam för att lyfta fram alla goda föredömen inom barn- och ungdomsfotbollen. Kortet delas ut till de spelare, en i vardera lag, som under matchen gjort något lite extra för sina med- eller motspelare. Ex. peppat medspelare, sparkat ut bollen om någon legat skadad, accepterat domslut utan att klaga eller andra schyssta handlingar. Spelaren kan sedan registrerar sitt kort i appen Min Fotboll för att stolt visa upp sitt Fair Play-pris.

Lagledare i respektive lag delar ut kortet till en spelare i det andra laget efter matchen. Korten ska delas ut efter alla matcher 5 mot 5, 7 mot 7 och 9 mot 9.

Korten är på väg att distribueras direkt hem till lagledarna (kontaktperson i Fogis) i er förening. Extra kort kommer framöver att finnas hos oss på distrikten.

För mer info – se svenskfotboll.se/grontkort

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter