Extra Representantskapet: fler ersättare - men vid tre tillfällen

På tisdagskvällen beslutade Svenska Fotbollförbundets extra Representantskapsmöte att ändra det beslut som togs på det ordinarie Representantskapsmötet 1 december 2017 om att införa ett avbytarsystem med flygande byten, i division 2-3 herrar samt division 1 damer.

Det nya beslutet, som Förbundsstyrelsen (FS) föreslagit det extra Representantskapet, innebär att antalet ersättare utökas från tre till fem i berörda serier, men att det ska vara samma ersättarsystem som tidigare, d.v.s. inga flygande byten. Dessutom beslutades att byten får ske vid tre tillfällen under pågående spel, halvtid undantaget.

Målvaktstränarutbildning C

Nu erbjuder vi även dig som vill utveckla dig och ditt lag med att ha en tränarutbildning för målvakter i bagaget.

Hur utvecklas bra målvakter i fotboll? Vad består bra och rolig målvaktsträning av? Har du de rätta metoderna och kunskapen för att utveckla barn och ungdomar till bra målvakter? I utbildningsmaterialet Målvaktstränarutbildning C får du vägledning och konkreta tips på övningar för träning av unga målvakter. Målvaktstränarutbildning C är ett utbildningsmaterial för målvakts- och lagtränare för barn upp till 14 år.

Utbildningen är under en dag den 27/1 i Färgelanda, Högalid.

Läs mer här

Samling för flickor 03 14/1

Nu är det dags för flickor 03 inför säsongen 2018. Första träffen blir i Brålanda på Sörbyvallens konstgräs söndag 14 januari kl 11.00-13.15.

Samlingen innehåller ett träningspass och information om hur säsongen kommer att ser ut.

Anmälan sker till dalslands FF:s kansli via mail dalslandsff@telia.com eller telefon 0530-10181 (f.o.m 8/1)

Frågor kan ställas till våra Distriktskaptener

Distriktskapten Jörgen Nordqvist 0703620026

Information om träffen

Samling för pojkar 03 13/1

Dalslands Fotbollsförbund bjuder in till samling för pojkar födda 2003. samlingen sker i Åmål och kommer innehålla både teori och två träningspass.

Anmälan sker till dalslands FF:s kansli via mail dalslandsff@telia.com eller telefon 0530-10181 (f.o.m 8/1)

Frågor kan ställas till våra Distriktskaptener

Distriktskapten Kristofer Wennerström 0733948249

Distriktskapten Gustav Källén 0768357766

Information om träffen

Tobias Coster DFF nye Futsalutvecklare

Presentation av Dalslands FFs futsalutvecklare

Tobias Coster heter jag, är DFFs första futsalutvecklare, en ideell tjänst som jag tror kan lyfta sporten i vårt distrikt. Jag är 29 år, bosatt i Mellerud sedan 2009 men härstammar från Strömstad. Jag har en lite familj med fru, en son på 1 år och nu även en liten till på gång. Sedan 2012 är jag sportreporter på frilansbasis på Melleruds Nyheter, men jag har även skrivit en del sport för både Dalslänningen och Provinstidningen. Jag var också med i begynnelsen av Futsal Club Mellerud och hjälpte till med deras sociala medier. Har även varit ungdomstränare i Kroppefjälls IF samt Melleruds IF och varit en del av teamet kring MIFs A-lag under några år.
Som futsalutvecklare önskar jag se denna snabbt växande sport växa sig stark i Dalsland. Vi har redan några duktiga lag i distriktet, både rena futsallag men även starka idrottsföreningar med en stor bredd av idrotter. Drömmen är att kunna erbjuda futsal till alla åldrar, men att våra barn och ungdomar kan få börja spela redan i ung ålder. Att kunna erbjuda sammandrag eller seriespel för de åldrar och lag samt att ge så bra förutsättningar som möjligt till föreningarna.
Hör gärna av er med frågor, idéer eller synpunkter.

Vi ses förhoppningsvis snart.

Inbjudan till seriespel 2018

Dalslands FF: s Tävlingskommitté inbjuder samtliga föreningar anslutna till Dalslands Fotbollförbund till seriespel 2018. Anmälan om deltagande till samtliga serier ska ske via Fogis senast 2018-01-21.
Nyhet! Dalslands FF och Bohusläns FF, bjuder in till motionsfotboll för herrar och damer 2018.

Inbjudan

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

God Jul

Dalslands Fotbollförbund Önskar alla föreningar, ledare och förtroendevalda och våra sammarbetspartners en riktig God Jul & Gott Nytt År.
Vi tar julledigt Fredag 22/12, vi är åter på plats måndag 8/1-2018.

Julhälsning genom Maria Hans och Mikael

Träningsmatcher 2018

Träningsmatcher 2018
Alla träningsmatcher bokas genom Domarklubben och Roland Strandh
domarrolle@hotmail.com el 070-280 30 37

Dalslandsmästerskap & Distriktskval i Futsal

Dalslandsmästerskap i Futsal spelades i lördags 9/12 i Bollhallen i Ed
På Herrsidan slutade Eds FF som segrare och på Dam Åsebro/Brålanda
Distriktskval till SM Futsal avgjordes också denna dag för F 15 & P 15 & 17 år
Där vann Eds FF flickor 15 , FC Mellerud P 15 och Eds FF P 17 år
F17 år direktkvalificerade sig Eds FF då de var ensamma i gruppen

Uppstart för distriktssamlingar 2018

Under förra veckan samlades kaptenerna för våra distriktslag för att dra upp planerna för verksamheten 2018. Massor med bra ideer och ett gemensamt arbetssätt under den perioden. på plats var även "Unga ledare"-gruppen som jobbar vidare med sina projekt kopplade till denna verksamhet.

Forza DFF !!

Tränarutbildning B Ungdom

Svenska Fotbollförbundets Tränarutbildning B Ungdom vänder sig till tränare för ungdomar i åldern 13-19 år. Materialet är en fortsättning på Tränarutbildning C inom SvFF:s utbildningsprogram. Kursen består av 4 kursdagar á åtta timmar. Mellan kursdagarna görs ett antal webbuppgifter.

Träningen inom ungdomsfotbollen ska precis som inom barnfotbollen utgå från spelet. Alla fotbollsaktioner bygger på samverkan mellan spelarens tekniska, fysiska och psykologiska färdigheter samt spelförståelse. I Tränarutbildning B Ungdom visar vi hur dessa kvaliteter kan integreras i olika former av spelträning men också hur färdigheterna ska tränas isolerat.

Datum/tid: 27-28/1 och 24-25/3.

Heldagar med webbuppgifter mellan de båda tillfällena/helgerna.

Information och anmälan

Lyckat spel i Bäckefors

Under helgen var det full fart i Bollhallen i Bäckefors där det spelades matcher för 6-7 åringar under hela dagen. Ett mycket bra initiativ som lovar gott för framtiden.

Målvaktsskolan 6-12 år

Dalslands Fotbollförbund bjuder in till Målvaktsskolan 2.0 6-12 år för både flick och pojk.
Söndag 10/12 kl. 10.00-12.00 Bollhallen Åmål, konstgräs.
Anmälan sker via Er förening/ansvarig till Dalslands FF: s kansli dalslandsff@telia.com eller 0530-101 81 senast onsdag 6/12.

Inbjudan

Kanslistträff under tisdagen

I dag har vi haft kanslist-träff med våra kanslister. Ordförande Ingemar Carlsson, Jan Hagelbrandt från Sisu, Maria och Mikael från kansliet höll i arrangemanget.

Frimånad

Mellan den 15 november och den 15 december infaller frimånaden, vilket innebär att amatörspelare kan byta förening utan att föreningen man lämnar kan hindra detta.
Det krävs dock en övergångshandling.

Spelare uttagen till landslag P02

Melleruds lovande spelare August Tellander är uttagen till landslagssamling för pojkar födda -02. 27-30/11 är det läger på Bosön för unga talanger födda detta år. Vi grattulerar August som deltog på Utvecklingslägret för Dalsland sommaren 2017.

Ny dag för MV skola 6-12 år

Målvaktsskolan 6-12 år är ändrad till söndag 5/11 kl 10.00-12.00.

Plats Bengtsfors Långevi konstgräs.

Nationell fotbollsutbildare

Dalslands FF kan nu presentera vår nya nationella fotbollsutbildare Magnus Edlund.
Magnus återkommer till SvFF efter några års jobb inom toppfotbollen på herrsidan. Magnus har stora erfarenheter från både elit- och bredd fotbollen. Ansvarsområde kommer att bli Dalsland, Bohuslän, Göteborg och Västergötland och han tillträder tjänsten den 1 januari 2018. Svenska FF återkommer inom kort med närmare beskrivning av de nya rollerna i Svensk Fotboll.

Visa alla nyheter
Visa alla nyheter