Öppen träning i Brålanda

Härlig Öppen träning i dag på konstgräset i Brålanda. 35 fotbollssugna tjejer och killar som tränade bl.a. speluppbyggnad med instruktörerna Erina Nilsson och Gustav Källe'n. Bra jobbat alla inblandade.

Tränarutbildning C

Nu erbjuder vi återigen möjligheten att itveckla sig som tränare/ledare. Tränarutbildning C är det första steget mot ett bra ledarskap.

Datum/tid: Söndag 28/10 och 25/11

Instruktör: Mikael Israelsson

Plats: Klubbstugan, Kroppefjälls IF

Kursmaterial ingår

Fika/lunch   ingår

Kläder för praktikpass medtages

Anteckningsmaterial   medtages

I utbildningen C-diplom får du en introduktion till den svenska fotbollsrörelsen, vad vi står för och vilka värderingar som står i centrum. Du får lära dig hur barns fysiska, psykiska och sociala utveckling ser ut och vad som är viktigt att tänka på i träningen. Förutom utbildningsmaterialet i bokform kommer du att få tillgång till ett mycket omfattande och inspirerande material i webbform. Där presenteras övningsexempel, träningspass m m

Anmälan sker till Dalslands FF, dalslandsff@telia.com eller tel 0530-10181

Åsebro/Brålanda seriesegrare div 3

Vi grattulerar Åsebro/Brålanda till seriesegern i Division 3 Bohulän/Dal damer.

Bra jobbat!

Samling flickor -02

Dalslands Sparbanks Futsalcup

DFF: s tävlingskommitté/futsal har lottat Dalslands Sparbanks futsalcup för ungdom och seniorer. Preliminärt spelprogram hittar ni undet fliken Dalslands FF: s tävlingar.

Inspirerande föreläsning med Eija Feodoroff

Fotboll för Alla!

Seriesegrare div 4 dam - Ljungskile SK

Vi grattulerar Ljungskile SK till seriesgern i div 4 Bohuslän/Dal dam.

Grattis IFK Åmål - seriesegrare

Med 2 omgångar kvar, så vinner IFK Åmål Division lll västra Svealand.

Seriesegern kom efter vinsten mot IFK Kumla, som ligger på andraplats.

Vi grattulerar IFK Åmål !!

Påminnelse fortbildning U Tränare

Förlängd anmälningstid till 28/9.

Informationsträff om NIU Åmål

NIU Fotboll

på Elitfotbollsgymnasiet Karlberg Åmål

Dalslands FF och Elitfotbollsgymnasiet Karlberg Åmål bjuder nu in spelare, föräldrar och klubbtränare för pojkar och flickor födda 2003 till en informationsträff om gymnasiets urvalsprocess, upplägg och innehåll.

Svenska Fotbollförbundet (SvFF) har i nära samverkan med specialdistriktsförbunden (DFF) utsett de gymnasieskolor som erhållit status som anordnare av Nationell Idrottsutbildning (NIU) - Elitfotbollsgymnasier. Skolorna är också godkända av Skolverket. Vår regions utvalda skola är Karlbergsgymnasiet i Åmål.

* Datum: Torsdag 25 oktober

* Tid: 19:00

* Plats: Karlbergsgymnasiet Åmål, Lindgrenssalen vid huvudentrén.

Anmälan till ansvarig instruktör: jonas.rehnberg@amal.se

Varmt välkomna!

Fortbildning U tränare 30/9

Fortbildning: I samband med matchen
Sverige P16 - Liechtenstein P16 i em-kvalet som spelas i Bohuslän så bjuder Dalslands FF och Bohusläns FF in till en fortbildning för U-tränare.
Plats: Rimnershallen, Uddevalla
Sista anmälningsdag är 20 september.

Mer information

Samling flickor 04 6 oktober

Inbjudan till läger för flickor födda 2004

Härmed inbjuds Du, flicka som är född 2004 och som är intresserad, ambitiös och motiverad till att deltaga i distriktstrupp i Dalsland. Det är också en utbildningsresa vi gör för att skapa så bra utbildningsmöjligheter som möjligt för våra spelare i distriktet.

Plats Bergslätts IP, Ed

Tid Lördag 6 oktober

kl 10:00-15.00

Mer Information

Tränarutbildning B Ungdom

Vi kan med glädje meddela att kan erbjuda en Tränarutbildning B Ungdom för tränare i vårt distrikt även denna höst.

Datum är 13-14/10 och 17-18/11. Tider 8.30 - 16.30

Samtliga tillfällen är i Åmål och tillhörande Bollhall vid Karlbergsgymnasiet.

Svenska Fotbollförbundets Tränarutbildning B Ungdom vänder sig till tränare för ungdomar i åldern 13-19 år. Materialet är en fortsättning på Tränarutbildning C inom SvFF:s utbildningsprogram. Kursen består av 4 kursdagar á åtta timmar. Mellan kursdagarna görs ett antal webbuppgifter.

Träningen inom ungdomsfotbollen ska precis som inom barnfotbollen utgå från spelet. Alla fotbollsaktioner bygger på samverkan mellan spelarens tekniska, fysiska och psykologiska färdigheter samt spelförståelse. I Tränarutbildning B Ungdom visar vi hur dessa kvaliteter kan integreras i olika former av spelträning men också hur färdigheterna ska tränas isolerat.

Anmälan sker till dalslandsff@telia.com tel 0530-10181

Frågor besvaras av Mikael Israelsson 0702275385

Öppna träningar flickor och pojkar 03-05

Besök från SvFF

Besök från SvFF

Idag hade Dalslands Fotbollförbund besök av Jörgen Eriksson , vice ordförande i SvFF
han ville få en uppfattning om distriktets utmaningar, utveckling samt möjlighter.

Vi hade en mycket trevlig dag ihop med bra och utvecklande diskussioner som avslutades med lunch innan Jörgen åkte vidare till kvällens VM Kval i Göteborg.

Målvaktsskola på gång

MÅLVAKTSSKOLA HÖSTEN 2018

Dalslands FF bjuder in till utbildning i att pröva på hur man kan träna för att utvecklas som målvakt. Vi kommer att träffas vid fyra planerade träffar tillsammans med Målvaktstränare Stefan Hansson, Strömstad.
29/9 Bäckevallen, Bäckefors , 20/10 Sörbyvallen Brålanda, 18/11 Bollhallen Bäckefors 13.30-15.30  (OBS ändrad), 8/12 Bollhallen Åmål. Samtliga dagar 10.00 - 12.00 (förutom 18/11).

Vi kommer att bygga vidare på det arbete som påbörjades under 2015 och nu alltså hållit på några år. Målsättningen är att skapa ett intresse för de tjejer och killar som tycker det är intressant att vara målvakt och även ge ledare i distriktet en möjlighet att se hur man på ett enkelt sätt kan jobba med målvaktsträning i sin ordinarie träning.

Kostnad 100kr/tillfälle. Vi fakturerar din hemförening. Anmälan sker via din förening till Dalslands FF:s kansli 0530-10181 dalslandsff@telia.com

Visa alla nyheter
Visa alla nyheter