KOMPISLIGANS NYA MATCHPORTAL

Nu har den nya Matchportalen öppnats där du hittar all information om Kompisligans alla föreningar, lag, matcher och seriespel. Den nya Matchportalen gör det lättare att följa ditt lag och alla andra lag som spelar i samma serie eller i andra serier i Kompisligan.
Med den nya Matchportalen får du även möjlighet att enkelt dela information om kommande eller spelade matcher i sociala medier. Matchportalen kommer att utvecklas löpande och vi tar gärna emot dina tankar, funderingar och synpunkter på kompis@kompisligan.se .
Surfa in på www.kompisligan.se och ta del av barn- och ungdomsfotbollen i vårt distrikt och i alla andra distrikt som medverkar i Kompisligan

Påminnelse om Målvaktsskolan 6/6 i Ed

Riksidrottsförbundets Årsmöte

På Riksidrottsförbundets årsmöte 19-21 maj i Karlstad fick Owe Fjällstål,Mellerud Riksidrottsförbundets förtjänsttecken i Guld som utdelades av RF: ordförande Björn Eriksson. Förtjänsttecknet är den högsta utmärkelse som delas ut inom svensk idrott. Det instiftades år 1910 och fanns från början i både guld och silver men sedan 1911 har det bara funnits i guld. 100 personer tilldelas förtjänstecknet som utdelas vartannat år i samband med Riksidrottsmötet.

Landskamp U23 dam mot England 6 juni

som ett led i att lyfta vår dam och flick fotboll erbjuder nu Dalslands FF spelare från distriktet att se en landskamp för U23 dam som spelas i Säffle den 6 juni kl 18.00.

Vi fyller en buss som avgår från Bäckefors kl 15.30 och det är först till kvarn som gäller. Varför inte åka med ert tjejlag och se en landskamp.

Kostnad: 0 kr

Anmälan sker till Dalslands FF:s kansli på tel 0530-10181, dalslandsff@telia.com. Skulle det vara så att ni inte har möjlighet att åka med bussen har vi även ett antal extra biljetter för egen resa.

EM läger 16-17 juni

Även i år kör vi succén med ett EM läger i Landslagets Fotbollsskolas arrangemang. Under två dagar får tjejer och killar födda 01-03 möjligheten att träna och spela tillsammans.

EM för killar under 21 år spelas under samma period och vi kommer att se Sverige - England under fredagen på storbilds TV.

Länk till anmälan

Startläger för Flickor och Pojkar födda -03

Nu är det dags för Starläger för flickor och pojkar födda -03. Lägren är en start på en utbildningsresa som vi gör tillsammans och som också fungerar som ett komplement till föreningarnas ordinarie verksamhet. Resan varar under tre år där det även finns ett antal läger (Bohuslänsläger, Utvecklingsläger i Halmstad, Läger tillsammans med Värmland) som ska skapa ett intresse för fotboll samt få viljan att testa hur bra just den spelaren kan bli.

Nedan finns inbjudningar till respektive dagar.

Inbjudan startläger flickor -03

Inbjudan startläger pojkar -03

Målvaktsträning 6 - 12 år i Bäckefors

Måndag 17 april kl 10.00-12.00 är det Målvaktsskola i Bäckefors för spelare 6-12 år. som vanligt är Stefan Hansson instruktör och det kommer att bli en trevlig dag för våra unga målvakter.

Samling Bäckevallen, Bäckefors.

Anmälan sker till Dalslands FF:s kansli 0530-10181, dalslandsff@telia.com.

Förstagångs licensiering för ungdomar födda 2002

Den 31 mars gäller viktig information om registrering av spelare.

Spelare födda 2002
Viktigt att informationen delges berörda lag och ledare i föreningen. Vi påpekar att registrering av spelare är ett föreningsansvar, detta ska inte läggas på enskilda lag.

Det år spelaren fyller 15 år, dvs är födda 2002, övergår hen från registrering "fotboll ungdom" registrering "fotboll" (Första gångs licensiering)vilket i praktiken innebär seniorregistrering.

Detta görs enklast senast den 31 mars genom att spelaren uppdateras från "fotboll ungdom" till "fotboll". Om detta inte görs försvinner spelarna från Fogis och man får registrera in sina aktiva spelare på nytt, nu som "fotboll". Intyg från föräldrar krävs för att föreningen ska licensiera spelaren.

Full aktivitet i DFF

Dalslands FF har haft flera aktiviteter under veckan/helgen och varit representerade på bl a Svenska Fotbollsförbundets årsmöte. Vi har deltagit vid fortbildning kring Fotboll i skolan som är rejält på gång i distriktet.
Under söndagen hade vi Spetzträning med killar och tjejer födda 01 och 02 parallellt med en tränarutbildning C Diplom. På plats samtidigt var Hasse Wildow från Svenska Fotbollsförbundet som jobbar med våra unga landslag på pojksidan.

Målvakttränarutbildning C

Dalslands FF bjuder in till Målvakttränarutbildning C 1 maj 2017.

Enligt Svenska Fotbollförbundets riktlinjer ska målvaktsspelet vara ett naturligt inslag för alla i 5- och 7-mannafotbollen. Varje barn ska få möjlighet att träna de specifika målvaktsfärdigheterna och föreningarna har skyldighet att ställa upp med kvalificerade tränare. Bred motorisk rörelseskolning och koordinationsträning är att föredra framför tidig specialisering.

C-diplom är målvaktstränarutbildningens första kurs som ska stimulera och förstärka utvecklingen av målvaktsspelet inom barn och ungdomsfotbollen.

Mer information finns här:

Anmäl dig här

Välbesökt ungdomsseriemöte

Under tisdagskvällen var Mellerud IF:s klubbstuga välbesökt i och med att DFF bjudit in till diskussion kring det förslag som sänts ut angående ungdomsserier. Mötet hölls i en väldigt god ton och en vilja att det skulle bli så bra förutsättningar för våra unga spelare som möjligt.

Mötet leddes av Jeanette Mellqvist med assistans av Maria Pettersson som höll ordning på de förslag och tankar som dryftades under kvällen.

Årsmöte i Brålanda

Under fredagen genomförde DFF sitt årsmöte på Håkans bar i Brålanda. Förutom sedvanliga punkter ledda av Marie Dahlin från Vänersborg delades det ut ett antal priser.

De mer framträdande var årets bästa Damjunior - Lovisa Johansson från Bengtsfors IF samt bästa Herrjunior - Johan Sylveson från Åsebro IF (som tyvärr inte kunde med verka).

På plats var även Niclas Johansson får Säffle FF som höll ett intressant föredrag om deras verksamhet och hur de jobbar aktivt med sin verksamhet.

Spetzträning

Under lördagen genomfördes en Spetzträning med tjejer o killar födda 01 och 02. 20 spelare med bra fart och temat Omställning. Till vår hjälp hade vi Hasse Wildow från Svenska Fotbollsförbundet som förutom att bidra på träningen även hade en teoridel som handlade om "vad krävs för att du ska bli en elitspelare". Bra jobbat tjejer och killar !

Målvaktsskolan 6-12 år

Söndagen gick i målvakternas tecken. "Målvaktsskolan" var i Bäckefors med härliga målvakter i åldern 6-12 år. Instruktör var Stefan Hansson med god hjälp från våra ledare från klubbar i distriktet.

Bra jobbat alla inblandade !!

Målvaktstränarutbildning B

I samarbete med Bohusläns FF erbjuder vi dig som är intresserad och har genomfört Målvaktstränarutbildning C att förkovra dig ytterligare inom detta viktiga område. För mer information, följ nedanstående länk.

Information

Målvaktssatsning 13-19 år

Under 2017 kommer vi att komma igång med träningar för tjejer och killari åldrarna 13-19 år som är intresserade av att satsa på att bli målvakt.

Målsättningen är att bjuda in till ett antal träffar med instruktörer som skapar intresse för våra målvakter samt ger tips och ideer hur man kan träna.

Vi bjuder därför in dig tränare/ledare och målvakt till en information där vi dels går in lite närmare om tankarna kring detta projekt och även visar hur en träning skulle kunna se ut.

Anmälan sker till Dalslands FF:s kansli på tel 0530-10181, dalslandsff@telia.com

Vid frågor kontakta Henrik Åbom 0707244591

Information

Visa alla nyheter
Visa alla nyheter