DFF satsar på klubblösa spelare

I snart fyra veckor har Dalslands FF haft träningar för spelare utan någon föreningstillhörighet, på konstgräset i Mellerud. Det är ett 30-tal killar som tränats av klubbarna i alliansen och som nu hoppas att kunna få en tillhörighet i någon av kommunens klubbar.

– Detta förslag kom från Calle Andersson och Henrik Olsson på skolan. De såg många duktiga fotbollsspelare som älskade att spela, men som inte hade någon klubb att spela i. Så via Calle och Henrik och med hjälp av alliansen, med Håfreström, Kroppefjäll, Mellerud och Åsebro så startade vi projektet. Förutsättningarna och målsättningen är att killarna ska få spela fotboll och hamna i en föreningsmiljö som är jättebra för integration, berättar Dalslands fotbollsförbunds spelarutvecklare Mikael Israelsson.

Under fyra veckor har man samlat ett 30-tal killar i Mellerud som på eftermiddagen tränats av någon representant från alliansen. Bland annat har Kroppefjälls tränare Mikael Andersson varit på plats, även Åsebros Elias Andersson och Nour från Håfreströms IF. – Vi har samlats och tränat på vardagar efter lunchtid och det har varit ett 30-tal spelare som varit med. Killarna har fått gå på dessa träningar av skolan. Nu har vi haft fyra träningstillfällen och har en träning kvar. Vi hoppas nu att killarna skall kunna få en tillhörighet och ett lag att spela i, säger Israelsson. Tillsammans med förbundet och spelarna själva, ska man hitta en klubb som passar var och en under de förutsättningarna att det skall passa både praktiskt men också spelarmässigt.

– Nu är tanken att föreningarna skall presentera sig för grabbarna och sedan titta över vilka spelarna är och hur vi kan hjälpa individerna att ta rätt steg. Det visade sig att några redan hade en tillhörighet, men jag har en känsla av det kommer lösa sig väldigt bra, berättar Israelsson. Projektet hoppas han nu sprids till de andra kommunerna i Dalsland. – Jag hoppas det kan bli på fler orter. Det är inte unikt för Mellerud att det finns spelare som inte har en föreningstillhörighet. Finns det behov så kan man göra detta på fler platser. Vi har inte gått ut så mycket med information om detta än.,

...