Info kring seriestart 2021

Info Seriestart 2021 för Dalslands & Bohusläns senior serier

Idag kom följande information från SvFF gällande seriestarter för Förbundsserierna seniorer se nederst i detta meddelande.

Dessa beslut samt de rådande restriktionerna för Region Västra Götaland, som vi tror kommer att förlängas i slutet på denna vecka, gör att vi vill förbereda er på att BFF och DFF:s distrikts- serier för seniorer kommer att starta tidigast i mitten av maj.

Skulle det komma lättnader i restriktionerna i slutet av denna vecka (v.15) så får vi återkomma.

Meddelande från SvFF


Den 9 mars togs beslut om att på grund av pandemirestriktionerna skjuta upp säsongspremiären i de lägre förbundsserierna till 1-2 maj samt senarelägga höstens kval. Nu har SvFF:s Förbundsstyrelse beslutat hur man ska agera om restriktionerna inte hävts per den 23 april och att starten 1 maj inte blir möjlig. Seriespelet med dubbla möten ska i första hand värnas och kvalspelen på herrsidan kan behöva strykas. Med "de lägre förbundsserierna" avses division 2-3 herrar och division 1 damer.


Förbundsstyrelsen har beslutat att:

  • Om inte restriktionerna lättat senast 23 april skjuts seriestarten upp till 22-23 maj och kvalet på herrsidan till division 3, 2 och Ettan ställs in.
  • Om inte restriktionerna lättat senast 10 maj skjuts seriestarten upp ytterligare, till 5-6 juni. Seriespelet genomförs då fortsatt med dubbelmöten, men även här utan kvalspel.
  • Utreda när brytpunktsdatumet för att tvingas ta till enkelmöten infaller och den frågan ska återrapporteras till förbundsstyrelsen i maj.

Hälsningar

Tävlingskommittéerna för Dalslands FF och Bohusläns FF
Maria Pettersson Lans, kanslichef Dalslands FF och Mikael Wireby, kanslichef Bohusläns FF